Wandelen

Watersnoodmuseum 

Vandaag woensdag 23 juni gaan we niet wandelen maar Plonie stelt voor om een bezoek te brengen aan het watersnoodmuseum in Ouwerkerk Watersnoodmuseum – Nationaal Kennis- en Herinneringscentrum Watersnood 1953 .

Ik ben al meerdere keren in dit museum geweest, maar altijd zie je weer iets dat er eerder niet was, er worden nog altijd herinneringen aan deze vreselijke ramp aan het museum geschonken zodat de vele bezoekers dit kunnen zien.

Zo had ik de blauwe bruidsjapon nog niet eerder gezien, zelfs het bruidsboeket is er nog.

Het verhaal er achter past helemaal in die tijd, een jong bruidje dat 'moest trouwen' , dat was een grote schande, in het wit trouwen mocht dan ook niet...

In één van de wandelgangen een expositie met mooie wandtapijten van de kunstenares Claudy Jongstra. Claudy Jongstra - Wikipedia

Als we alles gezien hebben en weer naar buiten gaan zijn we diep onder de indruk.Lopende naar de auto komen we langs een bloeiende liguster met daarop heel veel vlinders.
Een bijzondere ervaring na het bezoek aan het museum waar de vele namen te lezen waren van de hen die er niet meer zijn...
Onderweg naar huis maken we een stop in Vrouwenpolder om samen nog wat te eten, daarna gaan we moe maar voldaan naar huis.Woensdag 9 juni, ook deze middag een wandeling met Plonie.

We lopen via de Boulevard van Schagen De Manteling in en terug in Domburg genieten we van een ijsje.Maandag 7 juni, vanmiddag een mooie wandeling gemaakt bij de Schotsman langs het Veerse Meer met leden van de Vrouwen van Nu afdeling Noord- Beveland. Laatste nieuws - www.vrouwenvannoordbeveland.nl

Sinds 2008 ben ik lid van deze afdeling en een jaar later zat ik in het bestuur.

In mijn bestuursperiode heb ik een website opgezet en tot aan de dag van vandaag ben ik daar de webmaster van.

Intussen woon ik al ruim zesenhalf jaar niet meer op Noord-Beveland, maar ben de vereniging trouw gebleven, neem deel aan de meeste activiteiten en beheer nog steeds de website.

Helaas vanwege de coronacrisis kon en mocht er de afgelopen anderhalf jaar weinig.

Maar vandaag weer een begin, een mooie wandeling en ter afsluiting iets drinken op het terras...Woensdag 2 juni, het is onze wandelmiddag, het is warm, 26 graden.

Voor Plonie en mij te warm om een lange wandeling te maken, we besluiten om te gaan lunchen bi de Boschhoek Welkom - Boschhoek - cafe, restaurant en midgetgolf in Oostkapelle.

Het terras is corona proef, de tafels staan op ruime afstand van elkaar en de menukaart is aantrekkelijk, we gaan beiden voor de wandelaars salade.

Terwijl we genieten van de overheerlijke salade maken we plannen voor de komende zomermaanden, nu de museums weer open gaan valt er weer wat te kiezen.

Thuis kijk ik op de stappenteller...we hebben ruim 3 km. gelopen. 

Zaterdag 29 mei, het is vandaag na lang wachten een mooie voorjaarsdag.

Deze middag geen lange wandeling maar met Piet een broodje eten in de tuin van Het Kaslokaal Het Kaslokaal – Theetuin Oostkapelle.

Na afloop lopen we nog een rondje door de tuin en maak ik nog wat foto's.Dinsdag 25 mei, na een druk weekend sta ik niet te popelen om te gaan wandelen, maar we gaan, Plonie neemt haar paraplu mee en eenmaal op pad het is toch wel fijn om buiten te zijn en te lopen.

Onderweg bloeiende meidoorn, boterbloemen en fluitenkruid en een meeuw op het land waar na de vele regen waterplassen staan.

Na een wandeling van bijna 3,5 km. drinken we thuis koffie met zelfgebakken appeltaart...Dinsdag 18 mei, de zon schijnt, het wordt een mooie dag.

's Middags ga ik met Plonie een wandeling maken in De Manteling,  Manteling - Walcheren (staatsbosbeheer.nl)   langs één van de wandelpaden zien we mooi witte bloempjes staan, op mijn smartphone zien we dat het bloempje de naam Daslook heeft. Daslook - Wikipedia .

We lopen richting de 'Goudvissenkom' , er zouden schildpadjes in zitten en dat was ook zo, we hebben er een drietal gezien, ze genoten van de zon, net als wij.

Na een wandeling van ruim 5,5 km. was het tijd voor een kop koffie met wat lekkers.

Het was een mooie middag!Maandag 17 mei, de dag begint weer grijs en koud, maar dan ineens halverwege de middag volop zon.

Tijd om nog even een wandeling te maken in het buitengebied van Domburg, andere wandelaars kom je er zelden tegen, wel met name zestig plussers op de fiets.

In de berm staat het fluitenkruid in de bloei, daar wordt ik blij van...

Fluitenkruid - WikipediaWandelen

Woensdagmiddag is het wandelmiddag, samen met mijn vriendin Plonie maken we een wandeling, de ene keer in Oostkapelle de week erna in Domburg.
Onderweg genieten we van de mooie natuur, we zien vaak een bloemetje in de berm en weten niet de naam, dan zoeken we het op.
Google heeft een functie om een foto te maken van het plantje en laat ons voorbeelden van het plantje zien met daarbij de naam en altijd klopt het.
We besluiten de middag altijd met een kopje koffie drinken, de afgelopen maanden waren de terrassen vanwege corona gesloten, take-away was soms een optie.
Maar als het koud was dronken we thuis koffie...
We hopen samen nog veel mooi wandelingen te maken!